Laat ik me even voorstellen:

Lisanne Jacobs MartinezMijn naam is Lisanne Martinez Oliver-Jacobse en ik ben gediplomeerd docent Engels voor het voortgezet onderwijs en MBO. Na mijn trouwen in oktober 2013 heb ik ruim vier jaar in Heiloo gewoond, waar ik merkte dat er leerlingen waren die wel wat extra steun kunnen gebruiken. Ouders gaven aan dat ze het fijn zouden vinden als hun kind professionele begeleiding zou kunnen krijgen. Vandaar dat ik vanaf schooljaar 2014/2015 ben begonnen met Homework Coach. Tijdens het schooljaar 2017/2018 raakte ik in verwachting van mijn eerste kindje en verhuisden wij terug naar Alkmaar Noord. Sinds het schooljaar 2018/2019 ben ik mij dus ook gaan oriënteren op het begeleiden van leerlingen in de omgeving van Daalmeer, de Mare, Vroonermeer en Sint Pancras.

Mijn ervaring voor de klas heeft mij geleerd dat sommige leerlingen veel baat hebben bij het krijgen van de persoonlijke aandacht die ze krijgen tijdens het volgen van huiswerkbegeleiding of bijles. Soms hebben ze nét dat ene zetje nodig om toch hun resultaten op te kunnen krikken. Omdat ik het altijd fantastisch vind om te zien wat deze persoonlijke aandacht met leerlingen doet, besloot ik mijn focus te verleggen van klassikaal lesgeven naar het persoonlijk begeleiden van leerlingen.

Ik geef huiswerkbegeleiding voor alle vakken, niet alleen Engels. Als huiswerkbegeleider help ik leerlingen namelijk vooral bij het plannen van hun huiswerk en geef ik ze handreikingen voor effectief gebleken leermethodes. Het leer- en maakwerk zullen ze uiteraard zelf moeten doen, maar ik overhoor ze en check wanneer gewenst hun maakwerk. Met een positieve benadering zorg ik dat wat voor sommige leerlingen hun grootste nachtmerrie is, snel verandert in een overzichtelijke taak die je vooruit helpt. Het geeft me echt voldoening te zien dat leerlingen met een opgelucht gevoel naar huis gaan en soms zelfs verbaasd staan van de hoeveelheid werk die ze zelf hebben verricht.

Ook het geven van bijles vind ik erg leuk. Gek genoeg is niet Engels, maar wiskunde mijn favoriete vak! Niet alleen heb ik het altijd leuk gevonden om te doen, maar het geeft me vooral veel voldoening om net die duidelijkheid scheppen wanneer wiskunde één groot vraagteken was.

Wat vinden leerlingen en ouders van mijn hulp? Dat lees je hier.

Klik hier om mijn opleidingen en ervaring te bekijken in mijn curriculum vitae. U zult onder andere zien dat ik op de middelbare school de overstap heb gemaakt van 3 vwo naar 4 havo. Omdat dit misschien vragen opwerpt, zal ik dit toelichten: aan het eind van de derde klas was het voor mij al duidelijk dat ik het onderwijs in wilde. Hiervoor hoefde ik niet perse naar de universiteit. Ondanks het feit dat mijn cijfers goed waren, besloot ik geen tijd te verliezen, zodat ik via de havo meteen door kon stromen naar het HBO.

Benieuwd naar mijn hobby’s? Ook die vind je hier.