Sinds deze week zijn de scholen weer begonnen en staat mijn nieuwe website online!

Het nieuwe schooljaar betekent voor sommige kinderen ook een nieuwe klas of zelfs een hele nieuwe school. Misschien ben je wel net begonnen op de middelbare school en ben je benieuwd hoe je al het huiswerk aan wilt gaan pakken. Of moest je de laatste maanden van vorig jaar opeens heel hard werken om nog over te kunnen gaan?

Ik zeg altijd: een goed begin is het halve werk. Als je meteen goed aan de slag gaat en je maak- en leerwerk bijhoudt, dan krijg je nu al goede cijfers en hoef je later in het schooljaar niet meer zo hard te werken. Dat lijkt nu even vervelend, want dat betekent wel dat je zult moeten beginnen, maar je zult merken dat dit het zeker waard is!

Weet je niet goed hoe je het zou moeten aanpakken? Of heb je last van motivatie- of concentratieproblemen? Maak afspraken met je ouders en met jezelf. Ik heb zelf wel een aantal ideeën die je vooruit zou kunnen helpen, maar ik ben ook benieuwd hoe jullie de start van het schooljaar aanpakken. Laat een reactie achter en misschien kunnen we zo elkaar helpen!